Tussen Wal en Schip

vanaf
€ 105,00
p.p. incl BTW

Met het arrangement 'Tussen wal en schip' bieden we uw groep een attractief dagprogramma in en rond Volendam waarbij het u aan niets zal ontbreken. Zeebenen zijn een pré, maar knikkende knieën zijn ook oké. De prijs van dit geheel verzorgde dagarrangement is op aanvraag.

Wat houdt het arrangement in?

In Grand café-restaurant De Dijk wordt uw gezelschap welkom geheten met koffie en appelgebak met slagroom. Een goed begin om in de juiste stemming te komen met uitzicht over de Dijk, de haven en het IJsselmeer.

Na de koffie gaat u op pad voor een rondleiding met onze gids in het Volendammer kostuum, door het oude gedeelte van Volendam.

 

Foto in het Volendams


Na de rondleiding zetten we koers richting de fotozaak op de Dijk om uw gezelschap te vereeuwigen in Volendams kostuums. Vele filmsterren, popsterren, politiek leiders, beroemde zakenlieden en zelfs koninklijke leden gingen u hierin voor. Het aankleden leidt tot hilarische taferelen, maar het resultaat met de prachtige Volendammer haven of het een karakteristiek Volendams interieur op de achtergrond levert een uniek en blijvend aandenken aan deze dag op.
 
Even genoeg van landrotten en tijd om de zeebenen te testen. U stapt aan boord van de 'Volendammer Garnkwak' of de VD 10. De kwak is een houten platbodem van circa 16 meter lang en 4,5 meter breed. Heel bijzonder, want er varen nog maar enkele kwakken in Nederland. Er werd in vroeger tijden voornamelijk mee gevist op garnaal, haring, ansjovis en bot. U vaart met de kwak een stuk het IJsselmeer op met uitzicht vanaf het water op Monnickendam, Marken en Volendam.

 

De VD 10 is een ijzeren Noordzeeschip met een rijke geschiedenis, die terug gaat tot 1936. De schipper van de VD 10 is een gepensioneerd geschiedenisdocent en kan u tijdens de tocht veel vertellen over de historie van het schip en de omgeving.


Tenslotte nog even heerlijk nagenieten. In een sfeervol restaurant met uitzicht op het IJsselmeer bieden wij u een heerlijk diner aan, bestaande uit een Dagje Volendam Tafel. De beroemde Dagje Volendam Tafel wordt voor u gedekt met diverse vis en vlees soorten, salade, sauzen en frites. 

 

De prijs van deze unieke dag in Volendam is:

 

- 8 personen 105,- euro per persoon
- 10 personen: 95,- euro per persoon
- 25 personen: 89,50 euro per persoon


Reserveer deze unieke dag weg via het contactformulier of bel 0657779875.