Beleef traditioneel dwarskuilvissen op het IJsselmeer met een Botter

vanaf
€ 79,50
p.p. incl BTW

Dagje Volendam geeft u in samenwerking met één van de weinig overgebleven actieve Volendammer botters de kans om op een traditionele manier te gaan vissen in het Markermeer. De familie Schilder (met bijnaam Loege) bestaat uit vader Gerrit en zoons Patrick en Gerrie die bekend zijn geworden vanwege hun rol in de Palingsoap.
 

Tijdens dit arrangement wordt u ontvangen in Café de Dijk met koffie en appelgebak met slagroom en kunt u direct de botter waarmee u het water op gaat al zien liggen. Daarna volgt er een rondleiding door Volendam waar de highlights worden bezocht. Op het einde van de rondleiding volgt de bekende foto in Volendams kostuum waarna richting wordt gezet naar de botter.

 

Vissersleven van vroeger en nu
Op de botter varen we rustig uit de Volendammer Haven zodat u een schitterend en uniek uitzicht over het dorp heeft vanaf de zeekant. Ondertussen zal Patrick Schilder (loege) vertellen over het vissersleven van vroeger en nu, een ervaring die u niet snel zult vergeten. Patrick zal u ook gaan laten zien hoe er vroeger gevist werd (het zogenaamde kuilvissen).


Het meest bekend is de dwarskuilvisserij, waarbij het schip dwars op de wind wegdrijft en het net wordt opengehouden door een dwarsscheeps uitgestoken boom.

Deze vangsttechniek, die zich zeer goed leent voor de Palingvangst, vond na de Afsluiting van de Zuiderzee algemeen ingang op het IJsselmeer. De tocht met de botter duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Bij terugkomst aan wal gaan u en uw gezelschap weer naar een van de restaurants van Volendam voor de Dagje Volendam Tafel. Deze bestaat uit div. vis en vleessoorten, salades, sauzen en frites.

 

Min.aantal pers:10

 

Dit arrangement is beschikbaar van april tot en met augustus.

 

Neem contact met ons op via het contactformulier.

 

Dit arrangement is te boeken vanaf 1 april tot en met 30 september!
 

 

Minimale aantal personen: 10